FOTOGRAF Stefan Johansson | LAYOUT Marie Wramås | TEXT Tina Persson | RECEPT Peter Nilsson
Kliv in i hemmiljö och inspireras av kök, garderober, bibliotek och vinmöbler hos Villa Balsvik Kök & Inredning. Här står kvalité och personliga önskemål i centrum.
I en del av Peter Nilssons villa har han öppnat ett showroom för Villa Balsvik Kök & Inredning. Här bokar kunderna en tid där man med hjälp av Peters långa erfarenhet och kunskap guidas runt bland kök, bibliotek, garderober och vinmöbler. Här kan man bygga sitt drömkök, skaffa matchande vinmöbel och hitta en lösning på en dröm i hemmet.
– Jag kan hjälpa kunden att skapa det de vill ha. Vi jobbar inte bara med vissa modeller och märken utan även med skräddarsydda lösningar. Kvalité går som en röd tråd genom allt, även om man kan hitta kök och inredning i olika prisklasser, säger Peter Nilsson som driver Villa Balsvik Kök & Inredning.
Det är premiumkök och inredning. Peter arbetar främst med två olika svenska snickerier och har avtal med olika leverantörer. Inspirationen får man i hans showroom. Det är där idéerna och drömmarna kommer och tar form.
– Verksamheten här bedrivs med passion för det goda livet. Matlagning och kök står i fokus här. De andra delarna med bibliotek där man kan ta en fördrink och vinmöblerna, där man förvarar det goda, kommer som ett brev på posten, säger Peter där han står i köket och lagar en måltid med härliga råvaror.
– Inget går upp mot att gå till slaktaren och köpa en bit lamm och sedan vidare till bagaren för ett gott bröd. Sedan går man hem och lagar en måltid. Det är livets goda, säger han.
Hos Villa Balsvik Kök & Inredning kan man förverkliga en dröm och givetvis finns livets goda med som en ingrediens.
Peters härliga
3-RÄTTERS VÅRMENY
på Villa Balsvik
SPARRIS MED ÖRTPANAGRATO
Välj ut den finaste gröna sparrisen, gärna lokalt odlad.
Blanchera hälften och grilla häften. Gör en örtpanagrato.
ÖRTPANAGRATO:
Stek brödsmulor i olivolja till gyllenbrun färg.
Lägg i hackad vitlök, hackad timjan och stek ytterligare någon minut.
Lyft upp och lägg på papper för att rinna av.
Lägg upp sparrisen mixad på en tallrik. Ringla över olivolja, pressa lite grillad citron,
strö riven parmesan och strössla över örtpanagraton, toppa med lite majonnäs.
// Färdig att serveras tillsammans med Champagne eller Prosecco.
GRILLAD LAMMFILÉ PÅ ÄRTPESTO
Köp Lamm av lokal slaktare eller i din favoritbutik!
Krydda med salt, peppar och pressad vitlök samt citron. Grilla till önskat resultat,
jag gillar rosa ca 58 grader. Låt vila . Grilla körsbärstomater och citron.
ÄRTPESTO:
1 dl parmesan, Salt & peppar
Olivolja efter konsistens (ca 1-1½ dl), 2 klyftor vitlök, 1 dl sötmandel
Citronsaft av en halv citron, 500g gröna ärtor, blancherade
Lägg allt i matberedare och kör till önskad konsistens genom att tillsätta olivoljan.
Lägg Ärtpeston på en tallrik med ruccola, placera det grillade köttet på.
Dekorera med de grillade tomaterna och toppat med snabbpicklad rödlök.
Servera den grillade citronen bredvid. (att pressa över efter smak)
// Gott till denna rätt är ett rött vin från Sicilien, Manifesto är ett prisvärt alternativ.
CITRUSSALLAD MED MASCARPONE
Köp ca 5 sorters citrusfrukter. Skala dem med kniv och skiva i ca 1cm skivor.
Lägg i rumstemperatur. Gör en sockerlag med vaniljsocker och häll den över
frukterna när den svalnat, låt stå en stund.
Vispa Mascarponen och toppa med honungsrostade nötter.
Dekorera med citronmeliss.
// Servera gärna ett vinsanto typ Ruffino till desserten